Hoezo is padel ineens zo populair? 

0
24

Padel wordt gezien als een combinatie tussen tennis en squash. Twee sporten die wereldwijd mega bekend zijn. Padel is een relatief nieuwe sport die over is komen waaien vanuit Mexico. Tegenwoordig is padel enorm populair en moet je het een keer hebben geprobeerd! In Amsterdam stampen ze locatie na locatie uit de grond en ook in Brabant worden er steeds meer padelbanen aangelegd. Wil jij een keer een potje padellen, maar weet je niet waar en hoe je moet beginnen? Lees dan deze blog!

Het ontstaan van padel

Waar komt deze sporthype ineens vandaan? Padel is ontstaan in Mexico. Een Mexicaanse zakenman was enorm fan van tennis, maar had te weinig ruimte in zijn tuin om daarin een tennisbaan aan te leggen. Hierdoor kwam hij op het idee om een kleinere baan aan te leggen omringd door wanden. Dit paste namelijk wél in zijn tuin en door de wanden er omheen kon de bal niet de kooi uit. Vanuit Mexico is padel vervolgens richting Spanje gegaan en vervolgens Nederland binnengekomen. 

Hoe wordt padel gespeeld?

De sport speel je met speciale rackets en ballen. Padelrackets zijn kleiner dan tennisrackets en padelballen zijn iets lichter dan tennisballen. Wat overeenkomt, is de puntentelling. Je telt 15-0, 30-0, 40-0, game. Wanneer je 6 games hebt gewonnen, win je de set en bij twee gewonnen sets, win je de wedstrijd. Over het algemeen speel je padel met 2 tegen 2, maar er bestaan ook banen met een kleinere afmeting waarop je 1 tegen 1 kunt padellen. Padel is een sport waarbij je gemakkelijk lange en leuke rally’s krijg, ongeacht het verschil in niveau of spelervaring! Dit zorgt voor heel veel fanatisme op de baan, maar ook gezelligheid na het spelen.  

Waar kan ik padellen? 

Dat je padel een keer geprobeerd moet hebben, is wel duidelijk. Maar waar kun je starten als je bijvoorbeeld in Brabant woont? Er worden steeds meer padelclubs gebouwd in Brabant. Een bekende locatie is die van The Padellers in Rosmalen. Hier kun je terecht als je opzoek bent naar een plek voor een potje padel bij Den Bosch. Je kunt hier banen boeken via het Pay & Play principe waardoor je niet direct vast zit aan een lidmaatschap. Woon je in Amsterdam? Dan zijn er genoeg opties om te padellen. Zo is de bekenste padelbaan te vinden in Amsterdam-zuid. Voor padel in Amsterdam-zuid kun je terrecht bij The Padellers in het Amstelpark. Woon je niet in de buurt van Den Bosch? No worries! Tennisclubs offeren vaak tennisbanen op om plek te maken voor padelbanen, maar ook commerciële partijen openen locatie na locatie! Kortom, er is altijd wel een plek om te padellen bij jou in de buurt!