Soorten drankjes die ik lekker vind

0
196

Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten drank. Dit vindt zijn oorsprong in het feit dat ieder land hun eigen dranken maakt en daar vaak ook de voorkeur aan geeft. Natuurlijk zijn er veel landen die hun drank exporteren naar andere landen toe. Denk hierbij bijvoorbeeld aan soorten whiskey, rum, wodka, wijn, frisdranken en natuurlijk bier. 

Persoonlijk vind ik het altijd erg leuk om nieuwe dranken uit te proberen. Zowel met alcohol als zonder alcohol, dat maakt mij niet zo veel uit. Natuurlijk bestel je graag een cocktail op een mooie locatie aan het strand, maar ook die zijn tegenwoordig te verkrijgen zonder alcohol erin. Ik ga in ieder geval vaak op zoek naar nieuwe dranken en als ik dit ergens op de kaart zie staan probeer ik het altijd uit. Wil je weten wat ik als laatste heb ontdekt?

Kombucha en de gezondheidsvoordelen

Kombucha is een gefermenteerd drankje dat is gemaakt op basis van thee, suiker, gist en een soort van zwammen. Hierdoor ontstaat een licht bruisend drankje dat wat zuur proeft. Ik moest de eerste keer even wennen toen ik dit dronk, maar al gauw was ik helemaal overtuigd. Waarschijnlijk bestaat Kombucha al zo'n 2.000 jaar en het is afkomstig uit het Oosten van Azië. Er zaten vroeger al veel gezondheidsvoordelen aan verbonden, waardoor het ook wel 'onsterfelijkheidsthee' werd genoemd. Niet gek toch? Het drankje helpt onder andere bij een soepele spijsvertering, betere bloedsomloop en je zou er wat meer energie van krijgen. Dat klinkt goed! 

Tonic voor iedere gelegenheid

Nog zo'n drankje dat ik laatst tegenkwam was een lekkere gin-tonic. Dit drankje is bij velen bekend en groeit razendsnel in populariteit. De kwaliteit onder de mixers (de tonics) verschilt nogal en daarom zijn er vele verschillende nieuwe merken ontstaan. Zo stuitte ik laats op Double Dutch , een tonic mixer die ook zonder een Spirit ontzettend lekker zijn. Dit is een fris drankje dat erg lekker is voor wanneer je dorst hebt en zin hebt in iets nieuws. 

Online bestellen of in de winkel

Vaak ga ik online op zoek naar nieuwe dranken. Natuurlijk kijk ik ook altijd om mij heen als ik ergens rondloop, maar toch zie je dan vaak minder dan dat je verschillende webshops afgaat. Ik vind dat altijd erg leuk om te doen en probeer zoveel mogelijk nieuwe dranken uit te proberen. Deze neem ik dan weer mee naar vrienden als ik daar op bezoek ga bijvoorbeeld. Zo maak ik iedereen enthousiast voor mijn drankjes!