De soorten behandelingen in het traject

0
85

De mommy makeover bestaat uit een aantal behandelingen. Allereerst de borstreconstructie. De borsten hebben veel invloed op het uiterlijk van het lichaam. De zwangerschap en de borstvoeding zorgen ervoor dat het uiterlijk van de borsten erg veel kan veranderen. Deze correctie kan met verschillende uitgangspunten worden toegepast. Iedereen heeft een andere voorkeur, dus afhankelijk van je wensen wordt er samen met de arts gekeken naar een passende optie. Een behandeling kan bestaan uit een borstlift met of zonder implantaat. En er zijn ook weer verschillende implantaten op de markt waar je uit kunt kiezen. Daarnaast kan een verkleining ook worden uitgevoerd of een tepelcorrectie.

Opgehoopt vet laten weghalen

Na een bevalling kan er een hoop vet zijn bijgekomen op plekken op je lichaam waar je voorheen geen last van had, dit kan erg vervelend zijn als je dit niet gewend bent. Je kunt dan een liposuctie laten doen. Vaak wordt deze behandeling toegepast op plekken zoals de heupen, dijen, buik en bovenarmen. Er wordt tijdens de operatie vloeistof ingespoten zodat het vet lost komt van de huid. Daarna kan het vet worden weggehaald met een holle naald. Wanneer het resultaat dan is behaald volgens de arts, worden de incisies gehecht. Er kan ook worden gekeken naar een buikwandcorrectie. Er wordt hier een incisie gemaakt bij de navel, boven de schaamstreek en onder de bikinilijn. De huid wordt naar beneden getrokken zodat het weer strak wordt. Dit resulteert in een platte buik waar je jarenlang plezier van zult hebben zonder veel buikspieroefeningen te hoeven doen en veel tijd erin te steken.

Je zelfverzekerder voelen in je lichaam

Het kan ook zo zijn dat je je gewoon zelfverzekerder en comfortabeler wilt voelen in je eigen lichaam, soms helpen kleine aanpassingen daar enorm bij. Zoals een borstvergroting is niet een enorm grote ingreep, maar kan een wereld van verschil brengen in je leven. Er zijn veel verschillende mogelijkheden in de operaties, je kunt kiezen uit verschillende implantaten en verschillende plaatsingen. Samen met de arts ga je bij alle ingrepen kijken wat het beste bij je past zodat je niet de verkeerde keuze maakt. Het herstel na deze ingrepen kan wel intens zijn. Zeker als je niet goed weet wat je te wachten staat. Daarom is het belangrijk om van te voren al je vragen te stellen en helemaal ingelicht te worden over hoe de behandeling verloopt. Hoe heftiger de ingreep, hoe langer het herstelproces is. Maar uiteindelijk is het zeker de moeite waard.