Hoe je kunt besparen op jouw energierekening

0
163

Wat vind je van jouw energierekening? Hebt je het gevoel dat ze te hoog zijn? Zo ja, dan bent je niet de enige. Helemaal nu alle prijzen stijgen, is het natuurlijk belangrijk om te kunnen besparen op je maandelijkste vaste lasten. In deze blogpost leren we je hoe je energieleveranciers kunt vergelijken en de beste deal voor jouw huis kunt vinden. We zullen ook tips geven over hoe je elke maand geld kunt besparen op jouw energierekening!

Het kiezen van een geldbesparend energiecontract

De eerste stap die je moet zetten als je energie wilt vergelijken is je energieverbruik te weten komen. Je energieverbruik is de hoeveelheid elektriciteit of gas die je elke maand in je huis gebruikt. Dit kun je vinden op je meest recente energierekening. Als je eenmaal weet hoeveel energie je verbruikt, kun je op zoek gaan naar een betere deal! Er zijn een paar dingen die je moet vergelijken als je een nieuw energiecontract zoekt:

  • De prijs per eenheid energie (elektriciteit of gas). Deze wordt meestal aangegeven in pence per kilowattuur (p/kWh) voor elektriciteit, en in pence per therm voor gas.
  • Het vastrecht. Dit is een dagelijkse heffing die je moet betalen, ongeacht hoeveel energie je verbruikt.
  • De beschikbare kortingen en aanbiedingen. Sommige energiebedrijven geven korting als je via automatische incasso betaalt, of als je je gas en elektriciteit van dezelfde leverancier krijgt.
  • De contractduur. De meeste energiecontracten hebben een looptijd van 12 maanden, maar sommige kunnen ook voor tot 36 maanden.

Als je al deze factoren vergeleken hebt, kun je het energiecontract kiezen dat het beste bij je past! Maar toch kan het lastig zijn, zeker met de verschillende aanbieders. Het hebben van een energievergelijker is de beste uitkomst. Met deze energievergelijker krijg je nog betere aanbiedingen.

Tips om te besparen om je energierekeningen

Nu je weet hoe je energie kunt vergelijken, is het tijd om te leren hoe je elke maand geld kunt besparen op je energierekeningen! Hier zijn een paar tips:

  • Installeer energiezuinige gloeilampen. Ze verbruiken minder elektriciteit en gaan langer mee dan gewone gloeilampen, dus bespaar je op de lange termijn geld.
  • Zet elektronica en apparaten uit als je ze niet gebruikt. Zelfs als ze uitgeschakeld zijn, kunnen ze nog elektriciteit verbruiken.
  • Gebruik een stekkerdoos voor je elektronica. Zo kun je al je apparaten gemakkelijk met één schakelaar uitzetten.
  • Was je kleren in koud water. Het opwarmen van water kost veel energie, dus was je kleren in koud water kan je helpen besparen.
  • Dit zijn maar een paar van de vele manieren waarop je elke maand geld op je energierekening kunt besparen. Door deze tips op te volgen ben je goed op weg om geld te besparen en je ecologische voetafdruk te verkleinen! Bedankt voor het lezen.

We hopen dat je deze blogpost nuttig vond! Probeer te denken aan de vele dingen die je kan doen om energie te besparen, en als je op zoek bent naar een nieuw energiecontract, gebruik dan zeker de energievergelijker om de beste match te vinden.