Is de inkt van je HP Printer op en moet je de inktcartridge vervangen? Dat doe je zo!

0
310

Geeft je HP printer aan dat de inkt bijna op is? Dan is het binnenkort tijd om de inktcartridge van je HP printer te vervangen! Maar hoe doe je dit op de juiste manier en hoe kies je de juiste inkt voor je printer? In dit blog lees je de beste tips! 

Aanschaf van de nieuwe inktcartridge

Wanneer je HP printer aangeeft dat de inkt op is, moet je een nieuwe inktcartridge aanschaffen. Let er hierbij op dat je wel de juiste cartridge voor jouw printer kiest. Cartridges die geschikt zijn voor het ene merk zijn namelijk niet te gebruiken voor een printer van een ander merk. Heb je een HP printer? Dan moet je hiervoor Inktcartridges HP gebruiken. Ook per model printer kunnen de cartridges verschillen. Kijk daarom goed op je printer naar het modelnummer, dit staat meestal aan de voorkant van je printer. Ga je online zoeken naar cartridges? Type dan simpelweg het merk en het model in bij een zoekmachine en je vind direct de compatibele cartridges voor jouw printer. Heb je bijvoorbeeld een HP 903 printer? Dan zijn zowel HP cartridges als de goedkopere huismerk cartridges die speciaal gemaakt zijn voor de hp 364 goed geschikt voor jouw printer.

Wanneer moet ik de cartridge van mijn printer vervangen? 

Je printer geeft tijdig waarschuwingen wanneer het inktniveau van de cartridge te laag wordt. Geeft je printer deze waarschuwing af? Bestel dan gelijk de nieuwe cartridges voor je printer. Je hoeft de cartridges nog niet direct te vervangen. Dit beslis je namelijk zelf: vind je de afdrukkwaliteit onvoldoende? Dan kun je de cartridges van je printer gaan vervangen. 

Het vervangen van de HP DeskJet cartridges

1: Open je printer aan de voorkant en de toegang tot de inkt. De inktcartridge-houder zal zich nu naar het midden van je printer gaan verplaatsen. Wacht even tot de houder tot stilstand is gekomen.

6: Bekijk welke inkcartridge je wil vervangen: de kleurencartridges vind je aan je rechterhand en de zwarte cartridge aan je linkerhand. Druk zachtjes op de inktcartridge die je wil vervangen, zodat je printer de cartridge gaat ontgrendelen. Trek nu de cartridge naar je toe en leg hem opzij.  

7: Pak de nieuwe cartridge uit de verpakking en zorg dat je alleen het zwarte gedeelte van de cartridge met je handen aanraakt, anders zit je straks onder de inkt. 

8: Trek aan het plastic lipje op de cartridge om de verpakking te verwijderen. 

9: Pak nieuwe cartridge aan de zijkant vast en houd hierbij de mondjes naar de printer gericht. Plaats de cartridge op de juiste plek en duw hem vooruit totdat je een klikje hoort. 

10: Sluit de voorkant van de printer en trek de uitvoerlade er weer uit.

11: Wacht een halve minuut en kijk of je printer een uitlijnpagina print. Gebeurt er nog niets? Kijk dan naar het scherm op je computer en volg de instructies; hiermee wordt de printer correct uitgelijnd en ga je een testpagina printen.