Onterecht ontslagen? Dit kun je doen!

0
272

Het kwijtraken van je baan kan tot een hoop kopzorgen en slapeloze nachten leiden. Toch hoef je je er niet altijd bij neer te leggen. Soms is een ontslag namelijk onterecht en dan sta je sterker in je recht dan je denkt. Hieronder leggen we je uit hoe je een onterecht ontslag het beste kunt aanpakken. Ook vertellen we je wanneer het slim is om rechtshulp in te schakelen.

Onterecht ontslag aanvechten

Als je onterecht ontslagen bent, onderneem dan direct actie. Met tobben verspil je alleen maar kostbare tijd. Een onterecht ontslag aanvechten kan op twee manieren: door je arbeidscontract proberen te herstellen of door een ontslagvergoeding (in de vorm van een schadevergoeding) te eisen, via je rechtsbijstandsverzekering bijvoorbeeld.

Heb je geen rechtsbijstand? Schakel dan rechtshulp on demand in. Hiermee kun je voor een vast bedrag prepaid juridische hulp inkopen.

Do’s & dont’s

Bij een onterecht ontslag is het zaak om slim te werk te gaan. Met deze tips sta je straks een stuk sterker in je recht:

  1. Verzamel zoveel mogelijk bewijsstukken en bewaar deze in een dossier.
  2. Zoek geen ruzie als je wordt ontslagen. Probeer in plaats daarvan vooral vragen te stellen en erachter te komen waarom de werkgever je wil ontslaan.
  3. Laat je werkgever weten dat je nog steeds beschikbaar en bereid bent om je gebruikelijke werkzaamheden te blijven doen.
  4. Als de werkgever of leidinggevende je van je werkzaamheden wil vrijstellen, stem daar dan niet mee in.
  5. Bewaar eventuele bedrijfseigendommen en lever deze niet in.
  6. Ben je schriftelijk ontslagen? Vecht je ontslag dan aan middels een stevige brief of e-mail. Zo heb je bewijs van je protest. Zorg dat je in deze brief of e-mail duidelijk aangeeft dat je nog steeds beschikbaar en bereid bent om te werken.
  7. Zorg dat je kunt bewijzen dat je werkgever op de hoogte is van je protest.

In de praktijk blijken werkgevers die een protestbrief krijgen vaak wel bereid om met de werknemer te onderhandelen over de voorwaarden van het ontslag. Als je instemt met nieuwe of aangepaste ontslagvoorwaarden, kun je in ieder geval aanspraak maken op een WW-uitkering. Er is dan ook nog steeds een kans dat je een ontslagvergoeding krijgt.

Juridische stappen

Kom je er niet uit met je werkgever? Vraag deze dan om een ontslagvoorstel en schakel onafhankelijke juridische hulp in. Een jurist, advocaat of ontslagspecialist kan met je naar het ontslagvoorstel kijken en je professioneel adviseren.

Wat je ook doet: stem nooit direct in met het ontslagvoorstel. Zorg dat je eerst over gedegen juridisch advies beschikt. Zo voorkom je dat je genoegen neemt met minder dan je waard bent.