Wat houdt auto leasen precies in?

0
58

Leasen is een vorm van financieren, waarbij je voor een vast bedrag per maand een auto kunt rijden zonder dat je deze koopt. Het grote voordeel hiervan is dat je geen groot bedrag hoeft neer te tellen om toch in een nieuwe of jonggebruikte auto te kunnen rijden. Bij het auto leasen bij lease.auto zijn de kosten duidelijk en overzichtelijk. Je weet precies waar je aan toe bent qua maandelijkse kosten, want deze blijven gedurende de leaseperiode gelijk, tenzij je meer kilometers rijdt dan afgesproken.

Lease.auto is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanbieden van leasecontracten voor zowel zakelijke klanten als particulieren. Zij staan bekend om hun snelle service en ruime keuze uit verschillende automodellen en leasevormen. Met het leasen bij Lease.auto krijg je de mogelijkheid om een auto te rijden die past bij jouw persoonlijke of zakelijke situatie, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over onverwachte autokosten.

De voordelen van een leaseauto

Een lease auto bij Lease.auto komt met tal van voordelen. Zo hoef je niet in één keer een groot bedrag te investeren, wat betekent dat je liquiditeit binnen je onderneming behoudt. Dit kan vooral voor startende ondernemers en kleine bedrijven erg aantrekkelijk zijn. Daarnaast zijn de maandelijkse kosten inclusief onderhoud, verzekering en belastingen, waardoor je niet voor financiële verrassingen komt te staan als er iets gebeurt met de auto.

Een ander voordeel is dat je door middel van leasing altijd in een moderne auto kunt rijden. Dit kan het imago van je bedrijf ten goede komen. Bovendien heb je met operationele lease geen omkijken naar de restwaarde van de auto; aan het einde van de leaseperiode lever je de auto gewoon weer in, waarna je desgewenst een nieuw contract kunt aangaan voor een ander voertuig.

Verschillende soorten leaseconstructies

Bij Lease.auto kun je kiezen uit verschillende soorten leaseconstructies, afhankelijk van wat het beste bij jouw situatie past. De twee meest voorkomende vormen zijn operationele en financiële lease. Bij operationele lease huur je eigenlijk de auto: alle risico’s en bijkomende kosten zoals onderhoud en verzekeringen zijn voor rekening van de leasemaatschappij. Je betaalt een vast bedrag per maand en hoeft alleen nog maar te tanken.

Financiële lease lijkt meer op kopen op afbetaling; je bent economisch eigenaar van de auto en hebt aan het einde van de leaseperiode de optie om de auto voor een restbedrag over te nemen. Dit kan interessant zijn als je uiteindelijk eigenaar wilt worden van de auto, maar wel gespreid wilt betalen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een leasecontract?

Het kiezen van het juiste leasecontract is belangrijk. Je moet rekening houden met de looptijd van het contract, het aantal kilometers dat je jaarlijks rijdt, en welke extra diensten zoals onderhoud en verzekering inclusief zijn. Bij Lease.auto helpen ze je graag met persoonlijk advies om zo tot de beste keuze te komen voor jouw situatie.

Ook is het goed om na te gaan of er mogelijkheden zijn om het contract tussentijds aan te passen, mochten je persoonlijke omstandigheden veranderen. Flexibiliteit in het contract kan veel rust geven, omdat je weet dat je niet vastzit aan een overeenkomst die niet meer bij je past.

Hoe zit het met verzekeringen en belastingen?

Bij het leasen van een auto via Lease.auto worden veel zaken uit handen genomen, inclusief verzekeringen en belastingen. Dit wordt allemaal geregeld door de leasemaatschappij en zit inbegrepen in het maandbedrag. Dat houdt in dat je zelf geen aparte verzekeringen hoeft af te sluiten of wegenbelasting hoeft te betalen.

Toch is het goed om op de hoogte te zijn van bijvoorbeeld de bijtelling wanneer je een leaseauto ook privé gebruikt. De bijtelling is een percentage van de cataloguswaarde van de auto dat wordt opgeteld bij je inkomen, waardoor je hierover belasting betaalt. De specialisten bij Lease.auto kunnen je precies uitleggen hoe dit zit en wat dit betekent voor jouw persoonlijke situatie.