5 goede redenen om de volgende keer glijmiddel te gebruiken

0
369

Er zijn talloze vormen van glijmiddel op grote schaal beschikbaar. Vandaag de dag kun je glijmiddel vrijwel overal verkrijgen: in apotheken, gezondheidswinkels en supermarkten. Een goed moment dus om het in je seksleven op te nemen! Maak je klaar om jezelf te ontdoen van alle verouderde ideeën die je zou kunnen hebben over glijmiddel: in deze blog vertel ik je welke voordelen jij van kunt genieten.

1. Glijmiddel kan door iedereen worden gebruikt, voor alles

Er bestaat niet zoiets als een 'typische' glijmiddelgebruiker. Het kan en wordt door iedereen gebruikt, ongeacht geslacht, leeftijd en seksualiteit, en kan ook worden gebruikt tijdens masturbatie. Breng het gewoon aan op elk deel van het lichaam dat goed aanvoelt, of gebruik het met een seksspeeltje. Glijmiddel kan op water-, olie- of siliconenbasis zijn, dus zorg ervoor dat je er een gebruikt die geschikt is voor jou, je partner en alle seksspeeltjes die je gebruikt.

2. Het kan het plezier verbeteren

Glijmiddel hoeft geen laatste redmiddel te zijn voor als het een beetje droog is geworden. Je kunt het op elk moment tijdens seks gebruiken, en het komt ook in verschillende smaken en kan verschillende sensaties creëren, zoals een verwarmend of verkoelend effect, waar het ook wordt toegepast. Wat glijmiddel kan ook helpen bij het uitstellen van het klaarkomen. Wanneer glijmiddel wordt gebruikt met een condoom, kan het seks natuurlijker laten aanvoelen. Al met al kan glijmiddel het plezier voor alle betrokkenen serieus vergroten.

3. Maar als je je daar een beetje droog voelt…

Vaginale droogheid tijdens seks komt vaak voor en kan om veel verschillende redenen gebeuren, waaronder je hormoonspiegels, waar je je in je menstruatiecyclus bevindt, hoe gestrest je bent en welke medicatie je gebruikt. De natuurlijke vochtniveaus van de penis kunnen ook variëren. Droogheid is absoluut niets om je voor te schamen – dus smeer je in en geniet! Als u zich zorgen maakt, bezoek dan een medische professional voor advies.

4. Het is ideaal voor anale seks

In tegenstelling tot de vagina of penis biedt de anus vaak niet voldoende natuurlijke smering tijdens seks. Breng dus glijmiddel royaal aan tijdens het voorspel voor een ontspannend effect, tijdens anale geslachtsgemeenschap zelf of terwijl je anaal seksspeeltjes gebruikt voor een aangenamere ervaring rondom.

5. Het kan seks veiliger maken

Glijmiddel vermindert wrijving, dus vermindert uw risico op letsel tijdens seks. En als je condooms gebruikt, maakt glijmiddel het ook minder waarschijnlijk dat het breekt of eraf valt, waardoor je bescherming tegen soa's, waaronder hiv, toeneemt. Gebruik je de meest voorkomende latex condooms? Zorg ervoor dat je een glijmiddel op water- of siliconenbasis gebruikt, omdat andere soorten ervoor kunnen zorgen dat het condoom afbreekt. 

Redenen genoeg dus om het eens uit te proberen.