Wat zijn pvc vloeren? 

0
199

Heb je onlangs een nieuw huis gekocht of verhuurd? Of ben je aan het verbouwen? Overweeg dan om je huidige vloer uit het huis te halen en over te gaan op pvc vloeren! Voordat je de keuze maakt, is het handig om te weten wat pvc vloeren precies zijn en waarom ze zo handig zijn. De afkorting van 'pvc' staat voor polyvinylchloride. Dit materiaal is een bepaald soort kunststof dat als basis wordt gebruikt voor enorm veel verschillende soorten producten. Een van die producten is een vloer. Het hebben van pvc als vloer is voor veel mensen enorm handig omdat ze slijtvast zijn. Dit betekent dat de vloeren wel tegen een stootje of schrammetje kunnen. 

Mogelijkheden van pvc vloeren

Niet iedereen is even groot fan van een pvc vloer vanwege de associatie met industriële gebouwen als een fabriek of een ziekenhuis. Het mooie aan pvc is dat het heel eenvoudig belegd kan worden met bijvoorbeeld hout of tegels. Op deze manier is je vloer nog steeds beschermd, maar wordt het wel bedekt door middel van een mooie bovenlaag. Deze laag is enorm makkelijk aan te brengen en geeft je woonkamer of badkamer net even dat beetje extra. Kies ervoor om je woonkamer te bedenken door een mooi antiek hout en je badkamer met mooie en stevige tegels die makkelijk te dweilen zijn. 

Plaatsen van pvc vloeren

Wanneer je het wel ziet zitten om pvc vloeren in je huis te plaatsen, is het goed om te weten hoe de vloeren precies geplaatst worden. Voordat de vloeren geplaatst worden, moeten ze eerste gemaakt worden. Dit gebeurt aan de hand van drie verschillende lagen. De eerste laag is de rug, de tweede laag heet de bedrukte filmlaag en de derde laag staat bekend als de toplaag. Door middel van een productieproces worden de lagen verwerkt tot één om deze op een eenvoudige manier op de vloer te plaatsen. Dit plaatsen vindt plaats met behulp van een speciale lijm die eerst op de vloer wordt gelegd. Vervolgens worden de stroken van de pvc vloer hier voorzichtig opgelegd. Het is dus essentieel om alles van te voren precies uit te meten. Nadat alle stroken liggen, kan de vloer gewalst worden. Dit zorgt ervoor dat er geen lelijke luchtbellen meet zichtbaar zijn. Hierna kunnen de plinten geplaatst worden of kan de vloer afgekit worden. Tot slot kan er direct over de vloer gelopen worden en kan je meteen van je nieuwe pvc vloer genieten. Na verloop van tijd zal je merken dat een vloer van pvc veel langer meegaat dan andere vloeren en dat je aankoop een enorm goede investering is geweest. Zowel een pvc vloer van hout als vloeren van tegels zijn namelijk erg bestendig tegen slijtage.