5 tips voor het maken van foto’s met je smartphone

0
384
Tips voor foto's maken met smartphone

Tegenwoordig heb je niet persé een dure camera nodig om instawaardige foto’s te maken. Je kunt alleen niet verwachten dat je met één druk op de knop het perfecte plaatje creëert. Daarom worden er in deze blog vijftal tips behandeld waardoor jij je smartphonefotografie naar een hoger level tilt. Schrijf de tips op of print deze blog uit zodat je de tips altijd bijdehand hebt om dat ene perfecte moment vast te leggen!

Ga op zoek naar het daglicht en kies de juiste compositie

Om mooie foto’s te kunnen maken met je smartphone is het allereerst belangrijk om op zoek te gaan naar het daglicht.  Het beste is om op zoek te gaan naar een plek waar het licht van twee kanten in het beeld valt. Op die manier ben je ervan verzekerd dat je foto goed is belicht en dat er niet teveel pixels zichtbaar zijn. Vind je het leuk om schaduwen te hebben in de foto? Maak dan foto’s in de middag dan heb je daar meer kans op. Zodra je het licht in orde hebt, ga je op zoek naar de juiste compositie voor de foto. Dit is tip nummer 2. Probeer diepte te creëren in de foto want hierdoor wordt de interesse van mensen gewekt. Alleen een foto van een object tegen een witte muur is nogal saai dus voeg wat accessoires om het geheel interessant te maken. Een andere manier om voor een goede compositie te zorgen is door de regel van derden te gebruiken. Dit kun je je voorstellen door het scherm van je smartphone in 9 gelijke blokken te verdelen. Door elementen op een symmetrische manier binnen deze blokken te passen geef je je foto een fijne look. Het maakt het namelijk makkelijk om de foto te scannen.

Maak meerdere foto’s en gebruik niet de zoomfunctie

Met een smartphone kun je zoveel foto’s maken als je wilt zonder dat je ze allemaal stuk voor stuk moet afdrukken. Maak dus gebruik van die mogelijkheid. Na de tijd kun je altijd weer foto’s verwijderen en je zoekt gewoon de leukste uit. Wist je dat er ook een burst-optie op je smartphone zit? Hiermee kun je dus meerdere foto’s achter elkaar schieten van een onderwerp dat in beweging is. Na de tijd kun je de mooiste foto’s selecteren. Tip 3 is om meerdere foto’s te maken en vervolgens een selectie te maken. Verder is het af te raden om de zoomfunctie op je smartphone te gebruiken. Dit is dan ook tip 4. Door in te zoomen zul je al snel veel pixels krijgen en wordt de foto erg onscherp. Je zult merken dat je hierdoor betere foto’s kunt maken. Als je wel graag wilt kunnen inzoomen is het aan te raden om een smartphone aan te schaffen met een optische zoom. Hierdoor zal de kwaliteit van de foto minder snel achter uit gaan. Als je een digitale zoomoptie hebt is het dus echt af te raden om in te zoomen. Ga gewoon iets dichter bij het object staan om een goede foto te maken.

Kies de HDR-optie voor prachtige landschapfoto’s

Als je een HDR-optie op je smartphone hebt zitten, gebruik hem dan! HDR betekent ‘High Dynamic Range’ en zorgt voor een beter uitgebalanceerde belichting. Donkere en lichtere delen van de foto worden gedetailleerder weergegeven waardoor de foto echt een wauwfactor krijgt. Meestal wordt deze optie voor landschapsfotografie gebruikt maar je kunt het ook bij andere soorten fotografie gebruiken. Probeer het gewoon een keertje uit en bekijk hoe het bevalt.