Wat zijn de beste natuurlijke beauty producten voor jou?

0
449
de beste natuurlijke beauty producten

Wist je dat er heel veel ingrediënten in de natuur bestaan die goed voor je huid en haar zijn? Ingrediënten die niet voor niets worden verwerkt in allerlei verzorgingsproducten, maar die je ook zelf, los kunt kopen? In dit blogje zetten we de beste natuurlijke beauty producten voor jou op een rijtje. Doe er je voordeel mee, want ze bevatten allemaal geen chemische toevoegingen, parfum en parabenen, in tegenstelling tot veel beauty producten op de markt.

Honing gebruiken als beauty product

De eerste in ons lijstje met de beste natuurlijke beauty producten voor jou is natuurlijk honing. Dit is volledig natuurlijk en ontzettend goed voor je huid. Het bevat veel ontstekingsremmende stofjes, werkt vocht inbrengend en bovendien verzachtend. Het is daardoor heel erg geschikt voor mensen met een gevoelige huid of mensen met acne. Doordat het antibacterieel is kan je acne afnemen, en dat zonder enige bijwerkingen omdat het volledig natuurlijk is. Honing kun je gebruiken als masker, breng het daarvoor aan op je gezicht, laat het zo’n 20 minuutjes intrekken en spoel het af met warm water. Je kunt het ook als scrub gebruiken. Als de honing is gekristalliseerd hoef je er niks aan toe te voegen, maar je kunt er ook wat suiker doorheen mengen en dat op je gezicht aanbrengen. Ook dit kun je even in laten trekken zodat je optimaal gebruik maakt van de helende eigenschappen dan honing.

Natuurlijke huidverzorging

Biologische melk als verzorgingsproduct

Cleopatra stond er al om bekend geregeld een bad te nemen dat gevuld was met ezelinnenmelk, en niet zonder reden. Melk bevat namelijk van nature alpha-hydroxycumarinil-zuren, oftewel AHA. Dit is een natuurlijke exfoliant die op een milde wijze de buitenste laag dode huidcellen losmaakt. Scrubben zonder te scrubben dus! Als jij een hele gevoelige huid hebt die veel te heftig reageert op een scrub, dan is af en toe baden in een bad met een paar liter melk een goed idee. Het maakt niet uit van welk dier de melk afkomstig is. Dit werkt overigens ook heel erg verkoelend. Na een dagje strand (en zeker als je verbrand bent!) kan je lichaam wel een verzachtend melkbad gebruiken. Je huid kalmeert erdoor, en het wordt niet voor niets aangeraden aan mensen die psoriasis of eczeem hebben.

Olie gebruiken in je beauty ritueel

In ons lijstje met de beste natuurlijke beauty producten voor jou mag olie natuurlijk niet ontbreken, en daarmee bedoelen we niet de standaard olie die je in de keuken gebruikt (hoewel er met olijfolie weinig mis is). We doelen echter op specifieke oliesoorten zoals argan olie, kokosolie of tea tree olie. Deze hebben allemaal helende eigenschappen en zijn absoluut 100% natuurlijk. Argan olie is uit dit lijstje heet meest favoriet als beauty product, het is erg geschikt voor de droge en wat oudere huid. Het bevat veel vitamine E en omega 3, waardoor het de huid niet alleen soepel houdt, maar ook jong. Voor veel mensen is dit het beautygeheim van de eeuw, want argan olie doet heel veel voor je huid. Kokosolie kun je gebruiken om droge plekjes op je lichaam in te smeren, zoals je knieën en ellenbogen, maar je kunt er ook op milde wijze make-up mee verwijderen. Tea tree olie is erg geschikt bij kleine ontstekinkjes zoals puistjes. Het doodt bacteriën en is daarom erg geschikt bij acne. Vergeet dus al die dure crèmes en koop een flesje tea tree olie. Het werkt minstens net zo goed en maakt je huid zijdezacht.