Als verhuurder een woning laten ontruimen

0
56

Het is erg vervelend voor jou als verhuurder, wanneer de huurder van jouw woning is vertrokken zonder huur te betalen en ook al zijn of haar spullen heeft achtergelaten. Als de huur enkele maanden niet betaald is, dan heb je het recht om een persoon uit jouw woning te zetten. Wanneer de huurder al is vertrokken, maar zijn of haar spullen heeft achtergelaten, dan heb je ook het recht om de woning te laten ontruimen. Dit kan je het beste laten doen door een ontruimingsbedrijf aangezien je hier zelf geen tijd in wilt steken. Hier vind je meer informatie over het inschakelen van een ontruimingsbedrijf als je verhuurder bent. 

 

Wat te doen met de spullen?

Je mag nooit de persoonlijke eigendommen van een vertrekkende huurder weggooien. Deze spullen moet je dus tijdelijk opslaan totdat de rechtbank heeft bepaald dat deze spullen gedoneerd of vernietigd mogen worden. Als jij het huis ontruimen overlaat aan een woningontruimingsbedrijf, dan moet je dus ook een tijdelijke opslag huren om de spullen op te slaan. Dit kan een woningontruimingsbedrijf vaak ook voor je doen en dat is natuurlijk zeer handig. 

 

Woningontruimingsbedrijf vinden

Het is zeker niet ingewikkeld om een woningontruimingsbedrijf bij jou in de omgeving te vinden. Je kan dit gemakkelijk doen via het internet aangezien veel woningontruimingsbedrijven over een website beschikken. Je kunt dan bijvoorbeeld zoektermen zoals woningontruiming Den Haag gebruiken. Hierdoor krijg je een overzicht te zien van alle ontruiming bedrijven in Den Haag. Maar hoe weet je nou of het een goed ontruimingsbedrijf is? Daar kan je achter komen door de reviews van andere personen te lezen. Zij hebben namelijk het ontruimingsbedrijf ingeschakeld voor het ontruimen van een woning en hebben hun mening over hun diensten gegeven. 

 

Woningontruiming bij overlijden 

Als een bekende is overleden, dan moet ook de woning van de overleden persoon ontruimd worden. De woning moet namelijk zo snel mogelijk beschikbaar komen voor de volgende huurder of moet verkocht worden. Je wilt je natuurlijk het liefst focussen op het rouwproces en daarom kun je het beste een ontruimingsbedrijf inschakelen. Zij gaan de volledige woning ontruimen en gaan altijd op een respectvolle manier om met de spullen en meubelen van de overleden persoon. Ook kunnen zij vrijwel altijd de spullen en meubels tijdelijk voor je opslaan. Dit is zeer handig want op dat moment hoef jij je namelijk nergens druk over te maken.