Bemin Jezelf als inwijdingsweg

0
71

Vrouwen laten nieuwe dingen geboren worden. Sommige vrouwen baren kinderen. Anderen ideeën, beelden, hebben groene vingers, schrijven graag of leven een combinatie hiervan. Zo baren en transformeren ze de wereld.  

Dat is hun natuur. Alleen zijn de meeste vrouwen bij hun natuur vandaan geraakt. Daarom voelen veel vrouwen intuïtief dat er meer moet zijn dan wat ze nu ervaren. Ze hebben alleen geen idee waar ze het kunnen vinden.  

Wat als je die weg gewezen wordt?

Wat als er een mogelijkheid bestaat die jou inwijdt in je vrouwelijke natuur, zou je dan ingewijd willen worden?  

Dat is gemakkelijker dan je wellicht denkt. Want verrassend genoeg verloopt die inwijding middels vrouwelijke seksualiteit.  

Je wijdt jezelf namelijk in als je jezelf bemint.

Door zelfbeminning leer je hoe je seksuele energie op een vrouwelijke manier stuurt, beheert en benut.   

Bij slechts een enkele vrouw rijpt de vrouwelijke seksualiteit op natuurlijke wijze. De meeste vrouwen hebben zich (onbewust) aangepast aan de mannelijke norm van seksualiteit: een snelle en doelgerichte energie. 

Onze samenleving is door deze vermannelijking danig uit balans geraakt. Die eenzijdigheid eist nu zijn tol. Ruim 60% van de vrouwen kampt met burn-out (-achtige) klachten. Het merendeel krijgt minimaal één keer in haar leven te maken met grensoverschrijdend gedrag en dan heb je nog de orgasmekloof. 

Dit lijken willekeurige feiten, maar in feite ontstaan ze door dezelfde oorzaak: we leven in een vermannelijkte samenleving, inclusief eenzijdige, mannelijke seksualiteit. En dus is het nodig dat ook zij ingewijd worden.

Want vrouwen (en mannen) verlangen massaal naar rust. Naar verstilling, verlichting, afdalen in het bekken, zingeving, gevoed worden, zich gesteund voelen en zich gedragen wanen. 

Zonder het zich bewust te zijn willen ze ingewijd worden in vrouwelijke seksualiteit. 

En nee, dat is niet zwak, dat is wijs. Want als je dat allemaal toestaat in je leven, dan komt er een oerkracht in je vrij. Een baringskracht, ongeacht of je nu wel of niet kinderen baart.  

Nu is het niet de bedoeling dat we de mannelijke energie overboord gooien. Als we in onszelf het mannelijke en vrouwelijke laten samensmelten, ontstaat er op magische wijze iets nieuws. 

Iets dat je energie geeft, dat je heelt en laat genieten.

Van jezelf en van je lichaam. Je ontwikkelt een gezonde vorm van eigenbelang en zelfliefde als je jezelf bemint.  

Jezelf beminnen is geen veredelde masturbatiecursus. Het is een inwijding in zelfliefde, waarbij je je hart opent voor jezelf. Je leert jezelf opnieuw kennen. Fysiek, emotioneel en spiritueel.  

Dat is broodnodig, want de meeste vrouwen zijn ver bij zichzelf vandaan geraakt. Ze hebben zich aangepast aan de behoeften van een ander, vaak in de hoop liefde en waardering terug te krijgen. Stel je eens voor dat je liefde aan jezelf geeft, gewoon door jezelf te leren beminnen!  

Bijkomend voordeel is dat je intieme leven er op vooruitgaat. Waarschijnlijk valt er nog genoeg te ontdekken over wat je wel of niet prettig vindt. Want door opvoeding, religie, onwetendheid en grensoverschrijdend gedrag voelen vrouwen zich vaak schuldig en schamen ze zich voor hun lichaam.  

Het is lastig om van jezelf te houden en te genieten als je je schuldig voelt of schaamt. Dat zijn geen gevoelens die je door een trucje zomaar loslaat. Het lukt je wel zodra je jezelf gaat beminnen.  

Door zelfbeminning ontwaakt de energie die al die tijd in je bekken verscholen heeft gelegen. Je kust bij het beminnen van jezelf je seksuele energie wakker. En ja, daar kun je seks mee hebben, maar ook mee sporten, werken en dansen.

Jezelf beminnen maakt dat je ongelofelijk veel van jezelf gaat houden. Dat jij je niet langer aanpast en wegcijfert, maar dat je wordt wie je altijd al geweest bent. Dat is niet egoïstisch, dat heet gezond eigenbelang. En dat transformeert de wereld.  

Word wie je bent, bemin jezelf.

Judith Bruin

Sacred Sex Academy