Bemin Elkaar en maak Liefde

0
56

Vrouwen vrijen net zo graag en net zo vaak als mannen.  

Mits het voor vrouwen net zo leuk is (en blijft) als voor mannen. Ben je verliefd en is er veel seksuele aantrekkingskracht, dan word je gemakkelijk intiem. Toch sluit bij veel vrouwen na deze periode haar lichaam zich en lijkt het alsof ze minder behoefte heeft aan seks.  

 

Waarom? 

In een wereld waar vooral mannelijk gerichte seks normaal is, wordt makkelijk te snel gepenetreerd. Of worden seks en penetratie aan elkaar gelijkgesteld.  

Veel vrouwen geven vanuit het hart en hebben weinig of geen contact meer met hun bekken. Daarom kunnen ze hun man, die van nature vanuit zijn bekken geeft, vaak moeilijk ontvangen. En dus breekt deze manier van seks hen op. 

Vrouwen hebben ook minder vaak een orgasme, of een vrijpartij stopt als de man een orgasme heeft gehad. Vrouwen zijn geneigd om te denken dat er iets mis met hen is, en dus gebeurt het dat vrouwen soms een orgasme faken. En ook al is seks meer dan een optelsom van orgasmes, het geeft wel aan hoe vrouwonvriendelijk de seksualiteit bij ons is. 

Ook bij mannen is er nogal wat verwarring op het gebied van seksualiteit. Want hoe kun je bijvoorbeeld als man tegelijkertijd dienend zijn en ontvangen? Leer je dat van een andere man, of van een vrouw? 

Feitelijk leven we in een seksueel armoedige samenleving. We zijn gelukkig bevrijdt van de seksuele onderdrukking, maar die is nog niet beantwoord door seksuele beschaving. We zijn doorgeslagen naar grenzeloosheid. Wat leuk en lekker klinkt, maar gemakkelijk grensoverschrijdend is.  

Waar zowel mannen als vrouwen behoeften aan hebben is verbinding. Verbinding ontstaat als je elkaar bemint. Het beminnen van elkaar is vrij onbekend in onze cultuur. Wij hebben seks. Prima en ook daar kun je van genieten.  

Het beminnen van elkaar vraagt om een andere benadering. Meer vanuit het lichaam en minder vanuit het hoofd. Dus tijdens seksualiteit niet denken aan je boodschappenlijstje of je vetrolletjes en ook niet aan pornografische plaatjes.  

Het beminnen van elkaar vraagt om meer vrouwelijke seksualiteit toe te laten: minder doelgericht, langzamer en meer voelen.  

Omdat voor vrouwen hun baarmoeder een natuurlijk anker is, zijn ze van nature meer verbonden met hun lichaamsbewustzijn. Ze voelen gemakkelijker, sneller en intuïtief wat er gaande is.

Als ze door het beminnen van elkaar vertragen en in hun bekken aanwezig komen, kunnen ze daar woorden aan geven en zijn ze in staat om ook hun man te leiden naar zijn gevoelsbewustzijn.  

Elkaar beminnen betekent in je eigen tempo je hart én bekken openen, zodat de levensenergie vrij kan stormen en je gevoeliger wordt in je eigen lichaam. Zodat je bewust aanwezig bent in je yoni en penis, je meer opwinding voelt en die leert containen.  

Want mannen die spanning hebben in hun bekken zitten daar vaak opgesloten. Zo ook hun opwinding, die vervolgens nog maar één kant op kan en dat is naar buiten. Orgasme-gericht dus.  

Bij het beminnen van elkaar leer je hoe je de seksuele energie door heel je lichaam laat stromen. Zodat de vrouw kan afdalen naar het bekken, en de man kan opstijgen naar het hart. Waardoor je veel beter op elkaar afgestemd raakt en het voor beiden leuk blijft om te vrijen.  

Het beminnen van elkaar is de heilige reis van de zeven intimiteitsstappen: de zeven sluiers. Een inwijdingsweg waarbij je zowel de emotionele alsook de seksuele intimiteit gelijktijdig opbouwt.

Zodat je jezelf helemaal kunt geven, zonder jezelf kwijt te raken.  

Bemin elkaar en laat je dragen door iets dat groter is dan jij.  

Judith Bruin
Sacred Sex Academy