De geschiedenis van de Duitse vlag

0
270

 

De Duitse vlag die er op dit moment is, bestaat al sinds 9 maart 1848. Dat is de datum waarop hij voor het eerst officieel vastgelegd is. De Duitse vlag heeft een hele rijke geschiedenis en heeft ook een bekende kleursamenstelling. De vlag werd in het verleden gebruikt als een onofficieel vrijheidssymbool, dit werd gebruikt tijdens de bevrijdingsoorlogen tegen Napoleon Bonaparte. De kleur rood van de Duitse vlag staat voor het bloed en daarnaast waren er de kleuren wit en zwart. Deze kleursamenstelling was niet populair in Duitsland en dit komt doordat het een verbintenis had met het keizerrijk. De bevolking van Duitsland was hier niet tevreden mee en daarom is het in 1919 vervangen met de huidige vlag. Wil je meer weten over deze verandering? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Verandering vlag Duitsland

De vlag werd dus in 1919 vervangen door de huidige vlag Duitsland. Deze vlag heeft de kleuren zwart, rood en goud. Veel mensen hadden kritiek op deze vlag en noemde de gele kleur mosterd. Daarom spreken de Duitsers nu van de kleur goud en wordt dit ook beschreven als er geschreven wordt over de vlag. De huidige Duitse vlag is ook nog één keer veranderd en dat was in de tijd van Adolf Hitler. In het jaar 1933 met de opkomst van de nationale partij in Duitsland werd de vlag vervangen door de vlag met een wit-rood-zwart samenstelling. Op deze vlag stond ook het bekende hakenkruis symbool afgebeeld en dit bleef natuurlijk de hele Tweede Wereldoorlog. In 1949 is de vlag weer terug veranderd in de huidige vlag en is 1 keer aangepast met de opdeling van Duitsland. De DDR voerde een aanpassing van de kleuren door, maar ook een hamer en een passer als symbool. Sinds het jaar 1990 is er niets meer gebeurt met de vlag en heeft het nog steeds de kleuren zwart, rood en goud.

Vlag van Duitsland bestellen

Wil jij dolgraag de vlag van Duitsland hebben? Dat kan, want je kunt de vlag namelijk eenvoudig bestellen via het internet. Zoek een betrouwbare aanbieder uit, die gespecialiseerd is in de verkoop van vlaggen. Vaak hebben ze iedere vlag van elk land op aarde in het assortiment en zit de Duitse vlag hier ook tussen. Bestel de Duitse vlag en laat deze snel bij jou thuis bezorgen, zodat je hem ergens kunt ophangen.