Een idyllische picknick

0
338

Het is tijd om weer lekker naar buiten te gaan. De zomer is hier en de vakantie is nog maar een paar weken weg. We duiken weer in allerlei zomerse activiteiten. Van barbecues tot zwemmen in de zee en ook de picknick mag natuurlijk niet ontbreken. Die is voor iedereen geschikt en het is altijd leuk als primaire activiteit of erbij als je bijvoorbeeld met je kinderen naar de speeltuin gaat. In deze blog vertel ik je hoe je de ideale picknick voorbereidt. Lees je mee?

Een mooi plekje in de zon

Voor een leuke picknick heb je natuurlijk een goede plek nodig. Aan een houten tafel bij het pompstation naast de snelweg is natuurlijk niet zo gezellig. Zoek een rustig plekje uit in een park dichtbij of vlakbij een speeltuin zodat de kinderen kunnen klauteren en spelen. De locatie die je uiteindelijk kiest, ligt natuurlijk aan je wensen voor de picknick: gezelligheid, rust, een plekje voor de kinderen, een natuurgebied waar de hond mag komen, etc.

Alles buiten de picknick tas

Voor een picknick heb je natuurlijk lekker eten nodig maar daar kom ik zo op. Je hebt ook meer nodig dan alleen dat. Heb je een tafelkleed op maat? Dan kan je dit meenemen en over een picknicktafel in het park leggen. Zo heb je niet alleen een mooie ondergrond op de tafel maar ook een schone. Geen tafel in zicht? Neem dan een lekkere zonnestoel mee zodat je comfortabel zit. Heerlijk als je van plan bent een paar uurtjes te blijven. Neem een boek mee en geniet van de zon, de vakantie en de rust.

Lekkere hapjes

Dan komen we natuurlijk bij de hapjes! Het is het leukste om van tevoren het één en ander in elkaar te zetten. Zo begint de gezelligheid van de picknick al als je nog thuis bent en neem je de voorbereiding mee als activiteit in de dag. ga samen met je gezelschap boodschappen doen, zo weet je zeker dat er voor iedereen wat bij zit straks in die picknickmand.

Goed recept in een fles

Vaak vergeten we het drinken op zo’n dag maar zeker als het warm is moet je genoeg drinken. Zoek op internet en leuk receptje op voor een gezond maar lekker drankje en neem daar genoeg van mee. Zo drinkt iedereen genoeg, niet alleen omdat je veel hebt meegenomen maar ook omdat het hartstikke lekker is. Ga bijvoorbeeld voor een drankje dat goed bij het eten past.