Mals en smaakvol vlees

0
147

De barbecue is dé plek om jouw vlees op te bereiden. Je kunt op een barbecue het vlees namelijk mooi garen terwijl de smaak goed behouden blijft. Uiteraard hangt de smaak van het vlees niet alleen af van de bereidingswijze. Ook de kwaliteit van het vlees is erg belangrijk voor het uiteindelijke resultaat. Wil jij een steak serveren die mals en smaakvol is? Maak dan gebruik van kwalitatief goed vlees.

Ossenhaas: boterzacht van smaak

De basis voor een culinair hoogstandje op tafel wordt gevormd door de kwaliteit van het vlees. Want je kunt het vlees nog zo goed bereiden. Maar als de kwaliteit van het vlees niet goed is, kun je geen smaakvolle steak serveren. Dus wil je jouw gasten echt een lekkere steak voorschotelen? Kies dan in de basis voor vlees van goede kwaliteit, van de beste online slager. Maar welk vlees is kwalitatief echt goed? Het antwoord hierop is ossenhaas. Dit stuk vlees van de rund is heel erg mals. Wil je echt het allerbeste stukje van de ossenhaas hebben? Dan moet je kiezen voor tournedos. Dit middelste stuk van de ossenhaas bevat geen vet of bindweefsel en is daardoor boterzacht van smaak.

Mooie en stevige lendebiefstuk

Ossenhaas is een heel mooi en verfijnd stuk vlees. Bereid je deze vleessoort op de juiste wijze? Dan zal het vlees smelten op je tong. Mag een steak voor jou juist wat steviger zijn? Maar wil je wel graag een kwalitatief mooi stuk vlees op je bord hebben? Dan is de entrecote, (ook wel lendebiefstuk genoemd) een aanrader. Dit stuk vlees komt evenals de ossenhaas onder het t-bone vandaan. Maar deze vleessoort bevindt zich wel aan de andere kant. Het vlees is steviger dan de ossenhaas. En het wordt doorgaans als een nog smaakvollere steak beschouwd. Dit heeft te maken met het vetrandje aan dit stuk vlees. Dit vetrandje maakt het vlees niet alleen smeuïg, maar het zorgt ook voor veel smaak.

Jouw steak goed bereid

Een mooi stuk vlees van goede kwaliteit vormt de basis voor een overheerlijke steak. Maar het vlees moet uiteraard wel goed bereid worden. Maar hoe bereid je een lendebiefstuk? Deze vleessoort heeft qua bereiding niet zo veel nodig. Het is altijd belangrijk om het vlees op kamertemperatuur te laten komen voordat je het vlees bakt. Is dit gebeurd? Dan kun je de lendebiefstuk aan weerszijden een paar minuutjes bakken. Laat het vlees vervolgens in aluminiumfolie nog tien minuutjes rusten. Houd je niet van vet? Snijd dan toch het vetrandje na de bereiding pas van je stuk vlees af. Zo droogt het vlees niet uit en blijft het smaakvol en mals.