Hoe kun je geld besparen op kinderkleding?

0
868

Baby’s en jonge kinderen gaan enorm snel door hun kleren heen. Elke paar maanden lijken ze een nieuwe garderobe nodig te hebben en ook hier zijn ze snel weer uitgegroeid. Deze kleren kosten bakken met geld. Gelukkig zijn er een aantal simpele manieren waarop je geld kunt besparen op de kleding van je kleintje. Hier vind je er een aantal!

 

Wait for the sale

Een best voor de hand liggende oplossing is om te wachten op korting. Toch wordt deze niet vaak toegepast. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een meisjes winterjas voor je dochter, kun je deze aan het eind van het winterseizoen aanschaffen. De kortingen lopen dan vaak hoog op. Als je deze winterjas in een maat groter besteld, is ‘ie perfect voor de volgende winter en een stuk goedkoper. Een andere tip is om te wachten met het bestellen met kleding en één grote bestelling te plaatsen in één keer. Op deze manier kun je makkelijk een aantal euro besparen op de verzendkosten, doordat je deze maar één keer hoeft te betalen. Ook kunnen kortingen progressief zijn en oplopen als je meer items besteld. Dat betekent dus nog meer geld besparen!

 

Slim op het internet

Als je online kinderkleding besteld, zijn er nog een aantal trucs die je makkelijk toe kunt passen. Zo kun je op de meeste sites de kleding sorteren op prijs van laag naar hoog. Zo zie je eerst de goedkoopste items en je kunt op deze manier voorkomen dat jij of je kleintje verliefd wordt op het duurste item van de site. Je zou ook een filter kunnen instellen met de maximale prijs die je wil betalen. Zo krijg je de duurdere items niet te zien, waardoor het makkelijker wordt om een keuze te maken. Een laatste tip is: blijf altijd kritisch op de kleding die je koopt. Welke items heb je écht nodig en welke zijn eigenlijk overbodig? Je kunt ervoor kiezen om een aantal mooie, kwalitatieve items op de groei te kopen, waardoor jij en je kleintje er extra lang plezier van hebben en je geld bespaart.