Inzicht in jouw lichamelijke gestel

0
507

Jouw gezondheid is je meest kostbare bezit. Het is daarom belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen. Gezond eten en voldoende bewegen vormen de basis voor een goede gezondheid. Maar helaas kun je ondanks een gezonde leefstijl toch met lichamelijke klachten te maken krijgen. Kamp jij ook met lichamelijke klachten? En weet je niet waar ze vandaan komen? Laat het dan onderzoeken en krijg zo inzicht in jouw lichamelijke gestel.

MRI scan voor meer duidelijkheid

Het hebben van lichamelijke klachten is buitengewoon vervelend. Het zorgt voor ongemak, maar het brengt daarnaast vaak ook onzekerheid met zich mee. Want waar komen jouw klachten precies vandaan? Wat is de oorzaak en wat is vervolgens een mogelijke oplossing? Dat zijn vragen waar je graag snel een antwoord op hebt. Lukt het je niet om een bevredigend antwoord op deze vragen te krijgen in de reguliere gezondheidszorg? Vind je de wachttijden te lang en/of wil je sneller weten waar jouw lichamelijke klachten vandaan komen? Laat dan een MRI scan zonder verwijzing uitvoeren. Zo heb je niet te maken met lange wachttijden en kun je sneller geholpen worden. Dit is dus dé oplossing als je snel meer duidelijkheid wilt omtrent jouw lichamelijke klachten.

Rugpijn: wat is de oorzaak?

Bijna iedereen krijgt in zijn of haar leven weleens te maken met rugpijn. Vaak is de oorzaak van rugpijn onschuldig. Zwaar tilwerk of overbelasting anderszins liggen vaak ten grondslag aan de klachten. Maar zonder onderzoek weet je nooit zeker wat de oorzaak van jouw rugklachten is. Wil jij graag snel duidelijkheid hebben over jouw klachten? Laat dan snel een MRI scan uitvoeren. Mogelijk geeft dat direct een verklaring. Bij een MRI scan wordt vaak direct gedacht aan lange wachttijden. Dit betreft op zich een terechte associatie. De wachttijden voor een scan kunnen in de reguliere gezondheidszorg namelijk vaak lang zijn. Maar je kunt ook een MRI scan laten uitvoeren zonder hiervoor een verwijzing te hebben. Dan heb je direct inzicht.

Zo gaat het onderzoek in zijn werk

De term MRI scan is de meeste mensen niet onbekend. Maar wat kun je precies verwachten van zo’n scan? Hoe gaat het onderzoek precies in zijn werk? Tijdens het onderzoek lig je op een comfortabele bank. Deze bank wordt voor het maken van de scans in een tunnel geschoven. En zoals voor elke tunnel geldt, is ook deze tunnel aan de voor- en achterkant open. Tijdens deze onderzoeksmethode wordt er met behulp van een magnetisch veld beelden van een specifiek lichaamsdeel gemaakt. Kamp je met rugklachten? Dan kan op  jouw verzoek de gehele rug in beeld gebracht worden. Je kunt de beelden van een MRI scan vergelijken met een zeer gedetailleerde foto.