Nodig nu je vrienden uit voor een online pubquiz!

0
373

Ben jij in deze crazy coronatijden op zoek naar een leuke manier om tijd met je vriendinnen te spenderen? Denk dan eens aan een online pubquiz! Vrijwel iedereen is bekend met het principe van de pub quiz, die natuurlijk normaal gesproken in een leuke kroeg plaatsvindt. In teams van meerdere mensen neem je het tegen elkaar op, en het team dat de meeste vragen goed beantwoordt wint de prijs! Pubquizen is bijna een werkwoord an sich geworden, omdat veel mensen ontzettend fan zijn van dit toffe concept. Goed nieuws dus, dat je tegenwoordig ook gewoon online een pub quiz kunt doen, en dat samen met al je vrienden of familie!

Welk type online pub quiz kies je?

Allereerst moet je de quiz kopen. Je hebt daarbij de keuze uit allerlei verschillende onderwerpen, dus moet eerst in overleg beslissen welke je kiest. Ga bijvoorbeeld voor de muziekquiz, die boordevol vragen zit over liedjes en bekende artiesten. Weet jij daar alles van? Dan is dit de beste optie! Ben je meer van de sport? Er is ook een speciale sport quiz, die gaat over bekende sporters, spelregels tijdens het sporten en belangrijke sportwedstrijden. Er is zelfs een heuse kerst quiz beschikbaar, hoewel we kerst natuurlijk net achter de rug hebben. Leuk voor volgend jaar misschien?

Hoe werkt het?

Om gebruik te kunnen maken van de online pub quiz moet je beschikken over Microsoft teams of Zoom. Daar kun je namelijk met een grote groep op inloggen, en allemaal dezelfde quiz volgen. Eenmaal ingelogd via de juiste link wijst alles zich eigenlijk vanzelf. Eén iemand is de quizmaster, en deze zorgt ervoor dat alle stappen één voor één worden doorlopen. Bij elke vraag kan elke deelnemer het antwoord op het scherm selecteren, en er wordt natuurlijk automatisch bijgehouden hoeveel goede en foute antwoorde je geeft. Aan het einde wordt de winnaar aangewezen. Met een beetje geluk ben jij dat!