Waarom fotografie zo\’n leuke hobby is

0
318

Fotografie is een hele leuke hobby met veel voordelen, waar er zo meteen een aantal van op een rijtje gezet zullen worden. Je hebt niet veel nodig om te beginnen met het leren van fotografie. Eigenlijk hoef je alleen maar precies dat te doen: beginnen. Het is een misvatting dat fotografie alleen maar een hele dure hobby is. En natuurlijk zal de kwaliteit van je foto’s omhooggaan naarmate je met betere (vaak duurdere) camera’s aan de slag kan gaan. Maar een fotograaf is niet een goede fotograaf door diens camera, maar door diens skills. En die skills kan je gewoon al leren met de camera in je telefoon! Zoek wat tips op, koop een boek over fotografie bij de kringloop, en voor een paar euro kan je al beginnen. En dan komen de voordelen! 

Ondernemen

Fotografie is een hele ondernemende hobby. Om nieuwe onderwerpen te vinden om te fotograferen, moet je daarnaar op zoek gaan, en dat is vaak buitenshuis. Zo is natuur fotograferen altijd erg leuk en daarbij is het buitenlicht het mooiste licht voor foto’s. Het kan je dus een beetje naar buiten bewegen. Zo zie je meer van de natuur. En niet alleen doordat je er meer tijd doorbrengt, maar ook doordat je anders leert kijken. Je gaat meer op zoek naar iets “moois” om een foto van te maken. Deze blik is heel waardevol in je leven in het algemeen. Mooie dingen om je heen weten op te merken, is heel goed voor je mentale gezondheid. 

Bewaren

Als je mooie foto’s hebt gemaakt, kan je daar van alles mee doen. Een van de leuke dingen om te doen is je foto’s laten afdrukken en op een leuke manier bewaren. Je kan bijvoorbeeld een fotoalbum laten maken van een bepaalde periode, zoals een vakantie, of gewoon een maand of jaar. Zo kan je later terugbladeren door de vastgelegde momenten die je je op dat moment wilde herinneren. Of als je echt een prachtige, losse foto hebt gemaakt, kan je zelfs overwegen om die als wanddecoratie te gebruiken. Oftewel groot laten afdrukken op een bepaald materiaal, en in je huis hangen. Dit is ook leuk om cadeau te doen, als iemand iets te maken heeft met jouw foto. Het leuke aan fotografie als hobby, is dat je altijd het resultaat hebt, namelijk de afgedrukte foto. De actie van het fotograferen is leuk, en het genieten van de gemaakte foto’s is ook onderdeel van de lol.