Spontaan iets te vieren? Zo maak je er een leuk moment van!

0
685

Promotie, een plotselinge vrije dag of heerlijk weer buiten: soms zijn er van die spontane momenten in het leven, die gewoon direct gevierd moeten worden. Ook zonder een uitgebreide voorbereiding is het mogelijk om er een toffe middag of avond van te maken. Hoe kun je spontaan een leuk moment vieren? Met deze tips lukt het!

Trek een fles wijn open: proosten maar

Bij een leuk moment past een goed glas wijn. Het is namelijk tijd om te proosten! En wijn valt altijd in de smaak. Ga op zoek naar een kwalitatieve smaak, zoals wijn Pinot Grigio (beter: Pinot Grigio wijn, nog beter: Pinot Grigio). Dit is een voorbeeld van een frisse wijn, voor een opgewekt gevoel. Een ander idee voor een feestelijk moment? Proost met bubbels, in de vorm van mousserende wijn! Zeker als je dit normaliter niet zo vaak drinkt, draagt het bij aan een feestelijke ervaring. Dit maakt bubbels dan ook zo geliefd rondom vieringen. Op zulke momenten smaakt zo’n glas het lekkerst!

Lekker eten bij een viering

Niet alleen het drinken telt mee, maar ook het eten! Trakteer jezelf en degenen met wie je het moment viert daarom op een goede maaltijd als je iets te vieren hebt. Misschien heb je geen tijd meer om  de keuken in te duiken. Gelukkig kun je ook eenvoudig een maaltijd thuis laten bezorgen. Of ga naar een restaurant! Dit hoef je heus niet altijd vooraf te plannen, het kan juist enorm leuk zijn om spontaan een etentje te doen.

Laat je zorgen los

Natuurlijk verloopt een spontane viering een stuk chaotischer dan een feestje dat je vooraf kunt voorbereiden. Is dat echter een probleem? Eigenlijk niet! Laat de eventuele zorgen die je hierbij ervaart los en probeer gewoon echt in het moment te staan. Het maakt even niet uit dat je misschien niet je beste outfit aan hebt, dat je make-up niet perfect zit of dat je huis een beetje een rommeltje is. Laat de boel gewoon lekker de boel. Het draait er nu juist om dat er iets gevierd wordt. De rest komt later wel weer: je hoeft er nu niet aan te denken.

Trommel last-minute vrienden of familie op

Als je last-minute een klein feestje organiseert, is de kans natuurlijk klein dat iedereen die je uitnodigt tijd heeft om langs te komen. Laat dit je echter niet tegenhouden om van het moment gebruik te maken. Bel familieleden of vrienden  en vraag of ze tijd en zin hebben om spontaan langs te komen. Het zal je wellicht verbazen hoeveel mensen hiervoor openstaan! Dat kan nog eens een heel gezellige avond worden.