De mooiste zilveren kettingen voor vrouwen

0
155

Een mooi sieraad zorgt bij elke vrouw voor een stijlvolle afwerking van haar outfit. Er zijn verschillende soorten sieraden, zoals armbanden, oorbellen en de altijd goede klassieker: een ketting. Ook kunnen de sieraden gemaakt zijn van diverse materialen, verschillend in kwaliteit. Als je op zoek bent naar een elegante ketting van goede kwaliteit, vallen zilveren kettingen vaak goed in de smaak. Zilveren kettingen zijn te krijgen in allerlei soorten en maten, zodat er voor iedere vrouw wel iets moois bij zit. Natuurlijk is een zilveren ketting ook een fantastisch cadeau voor haar.

Kwaliteit zilver

Bij het zoeken naar een mooie zilveren ketting is het belangrijk om te letten op de kwaliteit. De beste kwaliteit zilveren sieraden is 925. Dat betekent dat er 92,5% zilver in het sieraad zit, aangevuld met koper. Het zilver wordt aangevuld met koper omdat puur zilver een te zacht metaal is om te verwerken tot sieraad. 92,5% zilver is het hoogste percentage dat gebruikt kan worden in een sieraad, daarom is dat de beste kwaliteit zilver. Daarnaast kunnen zilveren kettingen ook gerhodineerd worden. Dat betekent dat er een dun laagje rhodium aangebracht wordt om het zilver beter te beschermen tegen oxidatie en krassen. Daardoor blijft je sieraad langer mooi.

Soorten en maten

Nu je weet waar je op moet letten om de beste zilveren sieraden te vinden, is het tijd om te kijken naar alle soorten en maten die mogelijk zijn voor een zilveren ketting. Allereerst kun je kiezen voor een ketting met of zonder hanger. Als je gaat voor een ketting met hanger kun je kiezen voor verschillende soorten hangers. Zo zijn er hangers met hartjes, cirkels, zirkonia’s, kruisjes en kun je zelfs vingerafdrukken, namen en foto’s in een hanger laten verwerken. Ben je juist opzoek naar een kleurrijkere ketting, dan kun je ook op zoek gaan naar een mooie edelstenenketting, bijvoorbeeld met onyx of amethist. Als je kiest voor een zilveren ketting zonder hanger, dan is de keus nog altijd ruim. Ga je voor een lange of korte ketting, een brede of een smalle, met grove schakels of juist fijne? Ook kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zilveren parelketting.

De juiste lengte

Als laatste is het ook handig om een ketting in de juiste maat te kopen. Waarschijnlijk heb je al een bepaalde lengte voor ogen, een choker of misschien juist een lange damesketting. Om de lengte te bepalen kun je meestal uitgaan van de volgende richtlijnen: een ketting van 38-40 cm lang is geschikt voor kinderen of als choker, de gemiddelde damesmaat is 42-45 cm en de maat boven de 50 cm is een lange damesketting of een herenketting.