Visolie supplementen gebruiken: wanneer en hoe doe je dat?

0
86

Het menselijk lichaam heeft verschillende stoffen nodig. Veel van deze stoffen krijg je binnen door middel van voeding, maar dit is niet altijd het geval. Houd je niet van vis? Dan kan er sprake zijn van een tekort aan visolie. Gelukkig kun je dit tekort aanvullen met visolie supplementen. Maar wat is het beste moment om deze voedingssupplementen in te nemen en op welke manieren kan dit? In deze tekst lees je wanneer en hoe je visolie supplementen gebruikt.

Beste moment om visolie in te nemen

Als je nog niet eerder extra visolie ingenomen hebt, weet je misschien niet op welk moment op de dag je dit het beste kunt doen. Sommige mensen nemen visolie direct in als ze wakker zijn of voordat ze gaan slapen. Je maakt er op deze manier een routine van, waardoor de kans kleiner is dat je vergeet om de visolie voedingssupplementen in te nemen.

Alhoewel het verstandig is om er een routine van te maken, kun je visolie beter niet innemen direct nadat je wakker wordt of vlak voordat je gaat slapen. Wanneer je dit dan wel doet? Voor of na een maaltijd. Slik extra visolie bij voorkeur niet bij een vetarme maaltijd, maar bij een vette maaltijd. Bij een vette maaltijd denk je misschien direct aan ongezond eten, maar dat bedoelen we in dit geval niet. Je kunt visolie namelijk prima innemen als je aardappels, groente en een stukje vlees eet.

Op welke manieren kun je extra visolie innemen?

Voordat je visolie in kunt nemen, moet je dit voedingssupplement eerst kopen. Wanneer je op zoek gaat naar supplementen die visolie bevatten, ontdek je snel genoeg dat deze olie verkrijgbaar is in verschillende vormen. Je kunt kiezen voor visolie capsules, maar ook voor visolie druppels. Waar je het beste voor kunt kiezen, hangt van jouw eigen voorkeur af.

De meeste mensen die extra visolie slikken, kiezen voor capsules. Dit komt vooral doordat zij op deze manier geen vissmaak proeven. De olie zit immers in een capsule. Deze capsule lost op in jouw maag, waardoor je van alle voordelen van visolie profiteert. De druppels kun je toevoegen aan jouw eten of aan een glas drinken. Voor zowel druppels als capsules geldt dat je ze nooit in moet nemen met een warme drank. Door de hitte kunnen de vetzuren namelijk oxideren.

Let goed op de visolie supplementen die je koopt

Omdat niet alle visolie hetzelfde is, moet je opletten welk voedingssupplement je koopt. Zorg er allereerst voor dat je een compleet voedingssupplement koopt. Verwacht overigens niet dat je pure visolie kunt kopen, want dat is niet het geval. De meeste visolie supplementen bestaan namelijk voor ongeveer een derde uit omega 3-vetzuren. Naast de compleetheid van het voedingssupplement is het ook verstandig om naar de effectiviteit te kijken.