Wat is een peesontsteking en wat kun je er aan doen?

0
265

Bijna iedereen heeft wel eens last gehad van een peesontsteking. In het menselijke lichaam is er iets nodig om de spieren te verbinden met je botten. Dit wordt gedaan door middel van het gebruik van pezen. Er kunnen in deze pezen kleine scheurtjes ontstaan als je ze hebt overbelast. Dit komt het meest voor bij het beoefenen van sporten of bij het klussen. Bij een peesontsteking gaat een bot steeds meer wrijven tegen de pees wat behoorlijk irritaties kan geven. 

Het ontstaan van een peesontsteking 

Je kunt in principe overal in je lichaam last krijgen van een peesontsteking. Echter zijn er een aantal plekken in je lichaam waarvan je de pezen een stuk regelmatiger gebruikt dan de andere. Zo zullen de pezen bij je polsen, schouders en achillespezen sneller overbelast raken. Door telkens weer dezelfde beweging te herhalen of intensief werk te verrichten zul je last kunnen krijgen van een peesontsteking. Bij de meeste mensen met stabiele gewrichten zal dit een stuk minder snel voorkomen dan bij mensen met instabiele gewrichten. Je ziet dat er bij mensen die ouder zijn dan 40 jaar een stuk sneller peesontstekingen optreden dan bij jongeren. Het is belangrijk om de ontsteking zo snel mogelijk goed te laten behandelen. Anders zal de kans toenemen dat de pijn erger wordt en de ontsteking nog een keer terug komt.

Het behandelen van een peesontsteking 

De eerste dagen na het begin van de ontsteking is het belangrijk om koude kompressen aan te brengen op de ontstoken pees. Dit zal niet alleen de pijn verminderen, maar ook de zwelling vermijden. Als je verder in het proces bent kun je ervoor kiezen om over te stappen naar bijvoorbeeld een gel of crème. Op deze manier zul je de bloedcirculatie verbeteren en kan ook de eventuele wond versneld herstellen. Je wil bij het hebben van een peesontsteking natuurlijk intensief bewegen vermijden. Wel is het belangrijk om een beetje te blijven bewegen zodat de pees niet stijf wordt. 

Door medicijnen in te nemen kun je de pijn tegengaan en ook voorkomen dat je anders gaat lopen dan normaal. Wanneer je bijvoorbeeld op je hiel een ontsteking hebt zul je zonder pijnstillers vaak een stuk sneller anders gaan lopen dan met pijnstillers. Met cbd peesontsteking kun je de ontsteking remmen en verminderen. Bovendien zal het ervoor zorgen dat je minder last zal hebben van de ontsteking zelf. Verder zijn er ook een heleboel verschillende zalfjes en crèmes. Om de ontsteking zo snel mogelijk tegen te gaan is het belangrijk om de beste zalf tegen peesontsteking aan te schaffen. Je kunt hiervoor zelf wat vergelijkingen maken, maar het ook vragen aan een expert.