De beste basis voor onder je make-up

0
216

Heb je last van pukkeltjes of een vlekkerige, rode huid? De juiste foundation of camouflage is de oplossing! Het is vaak moeilijk om de juiste te vinden, want het product moet qua kleur precies passen bij de tint van je huid. Lycogel camouflage is een aanrader, want deze is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, zodat er altijd een bij zit die past bij jouw huid. Schrik niet van de prijs, want Lycogel camouflage is best wel duur. Dit is echter niet voor niets, want dit merk is een van de beste aanbieders van camouflagecrèmes, die absoluut alles verbergen wat je niet wilt dat mensen zien. Met deze camouflage op je gezicht zul je (als je de juiste kleur kiest) niets meer zien van puistjes, vlekjes en zelfs littekens. De dekkracht van de crème is namelijk zó sterk dat het lijkt of het jouw eigen huid is die er zo glad en egaal uitziet.

Liever foundation of camouflage?

Er zit een groot verschil tussen foundation en camouflagecrème. De eerste is bedoeld om op je hele gezicht te gebruiken. De dekkracht is vaak wat minder groot, en het dient echt als basis voor onder je make-up. Lycogel foundation is net als de camouflage verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat je gemakkelijk de juiste kiest voor jouw huid. De foundation gebruik je dus als basis, en als je daarna sommige plekjes extra wilt camoufleren dan doe je dat met de camouflagecrème. Let erop dat je ze in dezelfde kleuren aanschaft, want alleen dan krijg je een 100% natuurlijk resultaat.

Is foundation slecht voor je huid?

Veel vrouwen durven niet zo goed foundation te gebruiken omdat ze denken dat dit slecht is voor de huid. In zekere zin is dat ook waar, maar alleen als je te lui bent om je gezicht voordat je gaat slapen goed schoon te maken. Gedurende de nacht reinigt je huid zichzelf van binnenuit. Je zweet afvalstoffen eruit, en dat lukt alleen als de huid schoon is. Laat jij ’s avonds je foundation zitten? Dan is de kans groot dat je al binnen enkele dagen last krijgt van onzuiverheden. En daardoor ga je natuurlijk méér foundation en camouflage gebruiken, waardoor je in een vicieuze cirkel belandt.

Om die reden is het super belangrijk om voordat je gaat slapen je huid goed te reinigen, het liefst met een milde zeep. Daarna ga je er nog eens met een watje met wat tonic overheen om de restjes te verwijderen, en smeer je er een nachtcrème op. Besef je ook dat je een foundation moet kiezen van een goed merk (zoals Lycogel), zodat hij niet te vettig is. Breng hem altijd aan met schone vingers, zodat er geen bacteriën op de verpakking komen. Als je al deze tips netjes opvolgt kun je gerust dagelijks foundation en camouflagecrème dragen, zonder dat je er pukkeltjes van krijgt.