Zelf een vloer aanleggen of laten leggen?

0
650

Ben je van plan om binnenkort jouw vloeren te vernieuwen? Als het antwoord ja is, dan kun je kiezen uit twee opties. Ten eerste kun je besluiten om al deze renovatiewerkzaamheden alleen uit te voeren, maar je kunt ook gewoon een professional inschakelen. Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen. Als je nog nooit een vloer gelegd hebt, is het misschien fijn om een ervaren vloerexpert in te huren. Desalniettemin is hier een overzicht van beide opties en wat ze te bieden hebben.

DIY-vloeren: voor- en nadelen 

DIY staat voor Do It Yourself. Er zijn natuurlijk bepaalde voordelen verbonden aan DIY-vloeren. Je bespaart bijvoorbeeld veel geld op arbeidskosten. De doe-het-zelf-aanpak stelt je ook in staat om de vloer aan te passen en te installeren op basis van jouw eigen persoonlijke wensen en voorkeuren. Zelfgemaakte vloeren hebben echter ook verschillende nadelen. Om te beginnen moet je als klusjesman ongelooflijk vaardig zijn om dit voor elkaar te krijgen. Ten tweede heb je voor sommige klussen speciaal gereedschap nodig dat je misschien niet in huis hebt. Dit betekent dat je gereedschappen moet huren of kopen, iets dat de kosten van het project aanzienlijk zal opdrijven. Wanneer deze al in huis zijn is dat natuurlijk niet het geval! Ten slotte kosten doe-het-zelf vloeren relatief meer tijd, aangezien jij niet zo snel bent als de professional.

Een vloerspecialist inhuren: voor- en nadelen

Voor een meerderheid van de mensen is het idee om een specialist in vloeren in te huren vaak de eerste keuze, en met goede redenen. Ten eerste krijg je de kans om samen te werken met iemand die bewezen expertise en ervaring heeft in het leggen van vloeren. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat deze professionals uiteindelijk hoogwaardige vloeren zullen leveren. Bovendien, als je dit project binnen de kortst mogelijke tijd gedaan wilt hebben, kun je beter met deze experts samenwerken. Onthoud dat een vloerspecialist doorgaans iemand is die over alle gereedschappen beschikt die nodig zijn voor de klus. In de meeste gevallen schakelen deze specialisten een geheel team in om het project te begeleiden. Om deze reden zijn ze altijd beter voorbereid, om voornamelijk sneller klaar te zijn.

Wat kost een vloerexpert inschakelen?

Natuurlijk kost het inhuren van professionele vloerexperts geld. In sommige gevallen moet je zelf ook thuis zijn om het project te begeleiden. Dit kost je alsnog meer tijd dan nodig is. Zolang je echter een goede vloerexpert kiest met goede reviews, zullen de tijd en het geld die je aan het project besteedt zeker de moeite waard zijn, en wordt de klus snel geklaard.