Online scheiden zonder zorgen m.b.v. een mediator

0
99

Na jarenlang samen te zijn geweest, hakken jullie dan nu de knoop door. Het gaat gewoonweg echt niet meer, en jullie besluiten te gaan scheiden. De weg die naar deze keuze heeft geleid was al een behoorlijke hobbel om te nemen. En dan is de keuze gemaakt en moet er daad bij het woord worden gezet. Hier komt een hele hoop bij kijken waardoor je soms samen door de bomen het bos niet meer ziet. Een online scheiding mediator met know-how biedt dan uitkomst. En wist je dat online scheiden met een mediator tegenwoordig ook mogelijk is?

De voordelen van het betrekken van een mediator bij de scheiding

Natuurlijk kun je er samen proberen uit te komen, maar niet in elke situatie is dit haalbaar. Verscheidene redenen kunnen hieraan ten grondslag liggen. Bij het regelen van een scheiding komt nu eenmaal veel kijken en bovenop je dagelijkse pakketje aan bezigheden kan dat gewoonweg te veel zijn. Wees mild voor jullie zelf en schakel de hulp van een online scheiding mediator in.

De voordelen van online scheiden

De mogelijkheid om online te kunnen scheiden is een mooie uitkomst. Zo kan de scheidingsmediator waar jij een oprechte klik mee hebt aan de andere kant van het land zitten. En om nu elke keer op en neer te rijden is niet altijd haalbaar. Ook is het fijn om dit soort gevoelige onderwerpen in het comfort en de veiligheid van je eigen thuis te kunnen doen.

Zo gaat online scheiden in z’n werk

Het proces van online scheiden bestaat o.a. uit online video calls, telefonisch bellen en het invullen van vragenlijsten via de computer. Allereerst zal er een kennismakingsgesprek worden georganiseerd. Wanneer voor beide partijen alles oké voelt, zal er een overeenkomst worden ondertekend en de volgende online bijeenkomsten worden ingepland. Hiervan worden tussentijdse verslagen vastgelegd, zodat alles zwart op wit staat en je op je gemak nog eens kan teruglezen wat er allemaal is besproken. Soms gaan er tijdens een bijeenkomst dingen onbewust langs je heen, heb je dingen anders geïnterpreteerd of schieten je na afloop nog dingen te binnen. Wel zo fijn dus om alles nog even de revue te kunnen laten passeren, zodat alle puntjes op de “i” kunnen worden gezet, wat er toe bijdraagt dat het gehele proces zo zorgeloos mogelijk kan worden doorlopen. Wanneer dan alle puntjes op de “i” staan, gaat de afrondende fase in om de scheiding officieel rond te maken.