Zo versier je jouw huis voor de feestdagen

0
192
Zo versier je jouw huis met de feestdagen

Geniet extra van het feestdagenseizoen met een huis die helemaal in de kerstsferen is. Maar hoe pak je dit aan zonder in de kerststress te schieten? Met de decoratietips uit deze blog hoef je je nergens meer druk over de te maken. Jouw huis versieren voor de feestdagen hoeft helemaal niet veel tijd te kosten maar je wilt er natuurlijk wel gezellig bij zitten. Creëer een gezellige ruimte die kerst ademt aan de hand van de tips uit deze blog. Lees snel verder om helemaal in de kerststemming te komen!

Kerstboom ideeën en kaarsen

Zonder een kerstboom is jouw huis natuurlijk niet compleet. Het is één van de gemakkelijkste manieren om het kerstgevoel in huis te brengen. Als je geen gedoe wilt hebben met naalden hoef je niet persé een spar uit het bos te halen. Kerstbomen zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten verkrijgbaar. Goud, zilver, handgemaakt of papieren versies. Alles is mogelijk. Ook houten kerstbomen zijn heel populair want die staan leuk in je interieur maar je hebt er geen troep van. Je kunt de kerstboom versieren met kerstballen en decoratie die je al hebt of een snelle DIY opzoeken op internet. Het is ook leuk om je kids hiermee aan het werk te zetten. Sterversieringen zijn bijvoorbeeld makkelijk te maken of laat ze een kerstboompje van een dennenappel maken. Een paar glitters en een slingertje erin en je kunt een gezellig kerstitem toevoegen aan jouw huis.

Huis versiert voor de feestdagen

Bij het versieren van jouw huis voor de feestdagen, kunnen kaarsen natuurlijk niet ontbreken. Door kaarsen aan de steken creëer je gelijk al een warme en gezellige sfeer. Extra leuk om ze op kandelaars neer te zetten voor een luxere sfeer. Verder vind je in kringlopen en tuincentra ook genoeg items die leuk staan in combinatie met kaarsen. Door kaarsen op een plateau neer te zetten krijg je de ultieme kerstsfeer.

Vergeet de keuken niet te versieren!

Zodra je denkt aan versieringen met kerst zal je vaak meteen aan de slag gaan in de woonkamer. Dat is waarschijnlijk de plek waar je de meeste tijd zult doorbrengen met familie en vrienden. Maar vergeet ook de keuken niet te versieren. Die breng je in kerstsferen door het zeepje op het aanrecht te verwisselen door een seizoen zeep. Koop de zeep in je favoriete kerstgeur en kom alvast in de stemming van de feestdagen. Verder kun je kleine decoratie-items neerzetten of ophangen in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan een dennentak boven de eettafel en een sneeuwbol en een rendier in de vensterbank. Zo zul je zien dat je door de toevoeging van een paar kleine items, je gelijk al een andere sfeer in huis hebt.

Leuke decoratie uit de natuur

Als je geen zin hebt in gedoe met kerststukjes is de ideale oplossing om een paar takken in een vaas neer te zetten. Je kunt de takken in de winkel kopen of ze gewoon van buiten halen. Vervolgens spuit je ze in een zilveren of gouden kleur voor extra kerstvibes. Daarna schik je ze in de vaas en is het tijd om wat kerstdecoratie op te hangen. Hang er een paar kerstballen in of andere kersthangers en je hebt een mooie eyecatcher in huis staan. Makkelijk te maken en een fijne budgetoptie.

Welke versieringen kunnen in jouw huis niet ontbreken voor de feestdagen?