Wat te dragen met de feestdagen?

0
156
Wat te dragen met de feestdagen

Hier komen ze weer aan, de feestdagen! Heb jij er ook zo’n zin in? Het enige nadeel is natuurlijk welke outfit je nou moet dragen. Het is jouw persoonlijke keuze hoe feestelijk je je kleedt, maar je hebt misschien toch wat hulp nodig met het kiezen van de juiste kledingstukken voor Kerst en de juiste kledingstukken voor Oud en Nieuw. En hoe combineer je deze kledingstukken dan om de perfecte outfit te creëren voor de feestdagen? Het kan best ingewikkeld zijn om elk jaar weer met een frisse, nieuwe outfit de feestdagen in te gaan. Vrees niet, hier zijn wat tips om jouw eigen perfecte Kerst- en Oud en Nieuw outfit samen te stellen!

 

Zoveel kleuren, zo weinig tijd

Je herkent het vast wel, dat ene jurkje dat elk jaar weer de kast uit wordt gevist voor kerst. Een rood jurkje met lovertjes, een groene jurk of misschien voor jou wel een zilver- of goudkleurige jurk. Dit zijn alle drie natuurlijk goede kleuren om in je Kerst outfit te verwerken, maar waarom niet met accessoires? De centrale kleur in je outfit hoeft niet een feestelijke kleur te zijn, deze kan een simpele kleur zoals zwart of wit zijn. Zo kunnen je accessoires, je schoenen, handtas en sieraden, het feest je outfit in brengen. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere warme, witte wintertrui met een zwarte broek, een rode of groene sjaal en simpele maar bijpassende sieraden.

 

Casual, zakelijk, huiselijk of chic?

Hoe je je kleedt wordt natuurlijk ook hevig beïnvloed door de situatie waar je je voor kleedt. Ga je naar een feest bij vrienden, of juist één op werk? Wanneer je je kleedt om naar een werk feest te gaan kies je vast een nette, maar toch feestelijke jurk uit. Voor een kerstdiner met familie zal je je wat huiselijker kleden, denk bijvoorbeeld aan comfortabele, warme winterkleding. Voor een feest met je vrienden is het misschien wel een mooie, feestelijke rode jurk of een foute kersttrui. Wanneer je er chiquer bij wilt lopen kies je misschien zelfs voor een lange jurk of een pak.

 

Vertrouw op je eigen stijl

Hoe je je ook besluit te kleden, het belangrijkst is dat jij je jezelf voelt in de outfit die je kiest. Maak de kleding je eigen. Ben jij iemand die graag rokken draagt? Dan draag je met de feestdagen je mooiste rok! Ben je meer een fan van pakken en zoek je een goed excuus om een mooi nieuw pak te dragen? Hier is je perfecte excuus. Het is altijd goed en leuk om met je looks te experimenteren, maar verlies jezelf niet in andermans mode tips, want hoe goed je er dan ook uitziet, het belangrijkst is hoe je je er in voelt.