Sacred Seks als verbinding

0
61

Het grootste verlangen van een vrouw is verbinding: de liefde voelen stromen vanuit haar hart. Kunnen ontspannen en hem volledig kunnen vertrouwen, zodat ze zich kan overgeven. En kan genieten zonder zich weg te geven.  

Ze heeft behoefte aan dieper mogen zakken, bewust voelen en heling van het bekkengebied.  

Het grootste verlangen van een man is de wereld doordringen: orde scheppen, structuur aanbrengen en de dingen vereenvoudigen. Zodat hij zich kan verbinden.  

Hij heeft behoefte aan het behalen van een doel, groei en heling van het hartsgebied.  

Het mannelijke en het vrouwelijke is niet gelijk en hoeft dat ook niet te zijn. Juist die twee tegengestelde, complementaire krachten zijn in staat tot sacred seks, van waaruit de mooiste creaties ontstaan. 

Door je bewust te worden van het verschil tussen het mannelijke en vrouwelijke en hun afzonderlijke inbreng in een relatie, wordt het iets wat jullie relatie voedt. Wat jou als mens voedt.  

Iets heilig wat je heelt en wat je boven jezelf laat uitstijgen. 

Door opvoeding, religie, starre patronen, beperkende overtuigingen en grensoverschrijdende situaties komen stellen soms lijnrecht tegenover elkaar te staan.  

Als een vrouw eerst verbinding nodig heeft om hem toe te kunnen laten, en hij eerst toegelaten wil worden om verbinding te maken, hoe los je deze patstelling dan op?  

Zowel het verlangen om de liefde te laten stromen als het aanbrengen van structuur leidt tot vrijheid. Een rivier kan immers alleen vrijuit stromen als de bedding stevig genoeg is. Samenwerken dus, ook op het gebied van liefde en seksualiteit.  

Want ontmoet je elkaar daar waar je goed in bent, dan spreek je van sacred seks. En dat is het mooiste geschenk dat het leven je kan geven.  

Wat is sacred seks dan? 

Bij sacred sex ont-moet je elkaar, zonder enige dwang. En dat heeft allemaal te maken met grenzen. Grenzen respecteren natuurlijk, maar ook het onderzoeken van je grenzen.  

Want vanuit de behoefte om ‘normaal’ te willen zijn, hebben veel vrouwen zich aangepast aan wat mannen willen. Seksualiteit wordt dan gemakkelijk (onbewust) grensoverschrijdend, een ruilmiddel of een routinematig riedeltje.  

Grenzen respecteren kun je alleen als je ze voelt. Soms is een grens een overduidelijke no-go, maar een andere grens is het juist waard om te onderzoeken.  

Onderzoeken, elkaar ontdekken is altijd een beetje spannend en dat houd je veilig door te vertragen. Vertraging vormt de belangrijkste basis van sacred seks, omdat je zo de tijd krijgt om echt te voelen. Wat je niet en ook wat je wél wilt. Of wat je misschien (een volgende keer) wilt. 

Door voorbehoedsmiddelen, de seksuele bevrijding en porno zijn we zo gewend geraakt om penetratieseks tot doel te verheffen, dat we vergeten zijn wat er allemaal nog meer mogelijk is.  

En dat penetratieseks voor veel vrouwen net iets meer voorbereiding vraagt. Dat het voor vrouwen pas echt fijn is bij voldoende opwinding, omdat het anders eerder pijnlijk is dan lekker.  

Dan is het niet zo gek dat je als vrouw steeds minder zin in (penetratie)seks hebt en dat je als man steeds meer afwijzing voelt.   

Seksualiteit leidt (weer) tot verbinding als je de heiligheid terugbrengt in jullie seksuele relatie. Wist je dat de baarmoedermond een rechtstreekse verbinding heeft met het hart? Dat de eikel ook een rechtstreekse verbinding met het hart heeft? Door daar bewust aanwezig te zijn tijdens de penetratie, kom je zo op hartniveau fysiek het dichtst bij elkaar.

Zo zorgt sacred seks voor verbinding en het creëren van iets nieuws.

Judith Bruin

Sacred Sex Academy