Mode en de trends voor 2021

0
244

Wat is mode eigenlijk? Mode betekent eigenlijk een manier of een wijze. Het kan betrekking hebben op je kledingstijl, maar kan ook gebruikt worden in een context als iets populair is of aantrekkelijk gevonden wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kerstboom. De modetrend van dit jaar is goud of een effen kleur. Andere jaren overheerste rood heel erg. Ook de kerstboom is dus aan mode onderhevig. Maar in dit verhaal bedoel ik de kledingstijl. Ieder seizoen en ieder jaar heb je andere mode. De kleuren zijn hierin heel bepalend. Maar ook de vorm van de kleding. Zo zien we al jaren strakke spijkerbroeken, maar op dit moment worden de broeken weer wijder. Bij de spijkerbroeken zie de bell bottems of de flared broeken. Maar ook bij de truien zie je veel wijde modellen. Oversized is nu de mode. En dit kan in allerlei kleuren zij, maar de bruin, oranje en groen tinten zie je het meest.

 

Modetrends voor 2021

We zien in het voorjaar en de zomer van 2021 veel vrolijke kleuren. Maar nog steeds ligt de nadruk op de geel en oranje tinten. Ook ga je veel lichtere kleuren zien en pasteltinten. Als je deze kleuren in de winkel ziet hangen dan krijg je echt zin in de zomer. Dit kan een reactie zijn om uit deze sombere periode te ontsnappen. Wat ook opvalt is dat we terug gaan naar basic. Niet te veel opsmuk en niet teveel kleuren bij elkaar. Wat ook een modetrend wordt voor 2021 is heel veel wijd, dus bij de broeken, de jassen en de blouses. De rok blijft sowieso een hot item en dit zal alleen nog maar worden uitgebreid. Kwaliteit van de materialen wordt ook steeds belangrijker. We willen weten wie de stoffen hebben gemaakt en je ziet ook veel hand- en borduurwerk terug. Wel blijft comfort het keyword. We willen niet in een joggingbroek op de bank zitten, maar er toch leuk uitzien in deze corona-periode.

Schoenentrends 2021

Schoenentrends 2021

Wat de schoenen betreft wordt het een jaar met contrasten. Aan de ene kant willen we basic kleuren en comfortabele schoenen, maar aan de andere kant willen we ook opvallen met onze schoenen. Wat je veel gaat zien zijn hippe klompen. Deze lopen heerlijk en zien er ook nog een stoer uit. Ook komen er nog meer slippers op de markt dan vorig jaar. Wat daarin wel veranderd is dat veel sandalen plateauzolen hebben om er toch volgens de laatste mode uit te zien. Verder zien we veel veters of enkelbandjes en kettingen.