Zo vind je de perfecte damestas!

0
301

Als moeder heb je naast je eigen spullen vaak ook koekjes, snoetendoekjes en een voorraad doosjes rozijntjes bij je. Als je naar je werk gaat is een tas waar je laptop, planner en een fles water in kan essentieel! Maar hoe weet je nu welke tas het best geschikt is voor jou? Er zijn zoveel verschillende soorten, maten en kleuren. In deze tekst lees je alles over het kiezen van de juiste damestas.

Welk materiaal kies je?

Voor welk materiaal ga je? Kies je voor canvas, katoen, polyester of leer? Het populairste materiaal is leer. Niet zo heel wonderlijk want met leren damestassen kun je jaren doen. Hij zal niet zomaar uit elkaar vallen of loslaten. Het is dus een duurzame investering. Daarbij is niet één handtas hetzelfde, ze zijn allemaal uniek. Zo heeft elke handtas zijn eigen structuur. In het begin is de damestas nog wat stug, maar na een tijdje zal deze steeds soepeler worden. Daarbij zal een leren tas wel altijd zijn vorm en zijn sterkte behouden.

Verschillende soorten tassen

Om je een eindje op weg te helpen vind je hier een overzicht van verschillende modellen damestassen.

  • Schoudertas: Die draag je over je schouder. Ideaal als je onderweg bent want je handen zijn vrij.
  • Laptoptas. Speciaal voor je laptop. Deze zijn vaak voorzien van extra bescherming zodat hij tegen een stootje kan.
  • Shopper. Een heerlijk ruime tas waar veel in kan.
  • Handtas. Deze draag je in je hand. Hier doe je je telefoon in, je portemonnee, eigenlijk alles wat je dagelijks nodig hebt.
  • Rugzak. Die draag je op je rug. Ook deze is praktisch als je veel reist, want ook hierbij zijn je handen vrij.
  • Crossbody. Deze is lekker makkelijk voor je dagelijkse spullen. Eigenlijk is het een kleinere versie van de schoudertas.
  • Clutch. De kleinste van allemaal. Deze neem je mee als je uit gaat, want je telefoon, je huissleutel, wat geld kun je er in kwijt, maar heel veel meer niet.

Tips voor de aanschaf

Handig om te weten is dus waar je de tas voor wilt gebruiken? Wat moet er in kunnen? Hoe wil je hem dragen? Als je een tas voor je laptop nodig hebt is een crossbody niet handig. En een shopper heb je niet nodig bij het uitgaan. Die gebruik je juist, het woord zegt het al, tijdens het shoppen. Heb je je spullen graag bij de hand, dan is een handtas of schoudertas makkelijk. Een rugzak kan ook, maar hierbij kun je minder snel je spullen pakken. Dit is dus handiger als je aan het reizen bent, van en naar je werk bijvoorbeeld.